Kawan Jadi Lawan?? :)

Assalamualaikum! First Of All, aku nak korank bace ayat niyh :) "SAHABAT YANG BAEK IALAH MEREKA YANG TAKKAN LUPEKAN KAWAN LAMA BILE JUMPA KAWAN BARU" Hermm,, Ape korank rase? Aku reka sendiri ayat tuhh, Sbb ape? Harhh,, Coz kali niyhh aku nak citer sal seseorang (!) Sape?
Hermm,, Dye niyh dulu KAWAN akuu ngan dak Lb's yg len.. But skarang aku x tau lahh still Friend Or da jadi ENEMIES? :-| Sbb ape? Sbb Its Such A Longgggg Time dye da x tegur aku ngan kwn2 aku yg len...
Semuanya bermula lps dye clash dgn bestfriend aku.. *Yes, Dye LELAKI(!) haha,, LAWAK =.= Dye CURANG ngan kwn aku uhh,, so kitorang suh arhh dye clash cpt2,, Da clash uhh dye minx maaf n then sejak dri tu dye JARANG sgt tegur kitorang n now langsung da xde tegur even Call or Chat? Beberape hari slps Clash tuhh boleh la Ok lagiii, chat n ade arhh call gakk.. But skarang, (Just Now!) aku komen arhh status kwn dye a.k.a kwn aku gakk,, n then dye tetibe ckp mcm niyhh "Kau Tak Tau, Diam" What The Heck lahh?! Aku tanye je punn,, yg dye nak marah2 aku uhh asal? Bengong punye mamat!
Kalau da x nak kwn ngan kitorang, ckp! xde ahh kitorang nak gi tegur2 kau lagiii! xde arhh kitorang still nak pikir2 sal kau! (KawanYgLupeKawan!) Menyampah akuu! -,-(!) Kau Add sume bdk2 kat skolah aku n kwn2 aku, n then kau tegur2 dyorang n then kau kate kau suke? Kau mmg KASANOVA la weyhh,, :D Sume pompuan kau nak rembat! Kononlahh kau kate: "Aku niyhh senang suke kat org" Arhh kau! Abes tuhh nnti WIFE kau pun tah2 MERANA? Yelahh! terpaksa kawen ngan kau yg MUDAH JATUH CINTA niyhh :D Gerenti beratur WIFE2 kau nnti kannn? haha,,
Kau Jumpe Yg Baru Kau Lupe Yg Lame,, (Org yg buat kau dpt kwn ngan yg len) Kau lupe kitorang, Langsung x tegur! Nak tanye kabar lagilahh jauh menyimpang! Asal Teruk sgt arhh?! Aku x kesah kau nak add ke,, nak kwn ke,, x kesah,, tpi pikir arhh gak perasaan kitorang... Aku x tau arhh kau ingat ke x kat kitorang,, jgnlahh kau sbnrnye ingat, tpi buat2 x ingat.. xpelahh weyhh... Sape arhh kitorang tok kau kann? :) *Bpk Gedik arhh ayat! ==''
Nway, Tanx Lahh KAWAN =)) Kau semakin DINGIN dgn kami :)



(AkuBenciKau? Maybe?? HAHAHA,,)

Dah! Bye! Assalamualaikum! :)
#Sory kalau kau terase,, x berniat pun nak saketkan hati kau,, just luahan perasaan dari seorang kwn :) Aku x doakan buruk2 pun utk kau,, ayat2 kat atas tuhh just kat atas tuhh je,, not kat tmpat2 laen.. *x phm? buat2 phm..! :D

Bye! Assalamualaikum! :)

Kawad ><''

Assalamualaikum! :D
Actually niyhh citer smlm, tpi x smpat nak post coz mak aku suh buat HW,, hermm... bace jelahh kalau nak! :) *But You Imah! must read ittttt! :DDD
Hari niyhh aku sgt penat,, kaki lenguh2,, jari kaki saket2 :D Bestnyeee! Semuanya gara2 KAWAD! Yeh! Korank tau kan kawad tuhh ape? Kawad tuhh sejenis permainan, menghentak2 kaki, pusing2,, haha.. da meraban lakkk akuuu! hekhekhek! Aku tau mesti ramainyee yg tau sal kawad niyh! :) Okeylahh,, smpai je rumah tdi, aku masok bilik, nmpk katil terus baring n then tertidur! *Penattttt! Haha,,
Aku ngan Lb's Gruppyyy yg len sume masokkk kecuali Syazie, Imah n Fuza.. Syazie coz dye tukar Unit Beruniform laen,, Imah coz da pindahh Jalan 4, Fuza coz dye sakett... Hermm,,, Kitorang Ahli Kawad PUTRI ISLAM! haha,, Bangge skit! n kitorang berlatih niyhh coz da TERPILIH! xP Yelahh,, da ade pengalaman kannn.. :) Hehe,, *poyozzzzz jeh! :P
Nway, untuk pengetahuan......... Kitorang akan bertanding bulan 4 nnti, aku x ingat tarikh dyee,, tpi lebeyh kurang lagi tiga minggu dari skarang camtu arhh... Setiap Petang Berlatih n minggu terakhir sblm lawan, Pagi hingga Petang Berlatih! Amek kauuu! T_T haha,, tpi Kami Dah BIASA :'D Bape tahun dahh dok menyibukkan diri dlm kawad niyhh,, rasenye dari Form 1 lagii *skolah rendah aku x ingattt.. So berlatih pagi petang niyhh mmg da masak lahh! Smpai GELAP2 je muke semuaaa! haha,, tu yg paling x leh tahannn! xD Pakai Sunblock pun cam xde gune jee! haha,,
Tpi kadang2 tuhh ikot mood gakk,, kalo rajen, kitorang dtg lahh,, kalo x rajen, x dtg.. kalo dtg pun mesti malas2 je kawad.. hekhekhek! Ala... Malas2 tuhh pun bukan sbb pe,, just sbb ade arhh sikap ahli2 kawad len yg x brape digemari sgt.. hehe,, bialahh bnde2 tuhh! :P
Hermm,, lps da abes kawad tuhh kitorang lepak2 jap,, menyejukkan diri...  Sambil2 tuhh mcm2 arhh kitorang kutuk2 xP Citer2,, Gelak2,, Hepy arhh! even penat2 punn :D n lps tuh Atun, Aini, Farhanah n Syu blik,, aku ngan iera blik lambat... da dyorang blik tuhh aku pun ckp lahh kat iera,, "Weyh Syazie, mesti lagi hepy n gempak kan kalau Fuza n Imah ade.. :) yelahh dyorang kan mmg otak lagi giler2! haha :P" iera pun jwb,, "Herm,,! Miss giler kat imah arh,, fuza x sgt coz at least dye skolah sini even cuti lame coz operate :)"
Hermm,, Miss gilerr nak kumpul reramai n then gosip2 x de keje :') Imah! We All Miss Kauuu weyhh! dtg lahh skolah lagiiiiiiii! jumpe kitorang! x miss keee? :( haha,,

Okeylahh,, Bye2! Assalamualaikum! :')

Yeah T_T

Assalamualaikum! Okey guys! Di sini aku nak buat satu pengumuman! Ape? Hermm,, Korank nmpk kan perubahan kat blog aku niyh! Ye,, BLOG INI TELAH DIREPAIR ,,! Hukhukhuk... Mmg background dye same je,, tpi mcm korank nmpk "Benda2" kat blog niyh dah berkurang.. Gambar2 dkt Sidebar pun telah dibuang,, *Wuarghh! n warne2 serta font2 dah ditukar juga :) Hermm,, nway ade satu "Benda" yg aku suke! Ahax~! Linkies kat atas tuh! :D dah diletak dlm ScrollBox lahh! =)
Act sbnrnye gmbr2 kat tepi tuhh pun aku mmg nak buat gerak dlm box, but erghh! Aku da ikot Tutorial blogger2 laen bpe kali dahh,, x pernah2 jgk nak jdikk! Sampai naek geram akuu! Last2,, dah malas arhh! >:P
Sesape yg pandaii,,, tolong akuu *_*...

Aku 'tukar n buang' niyhh jgk coz blog aku niyhh dah berat... Lame nak loadingnyeee! *Lebeyh2 lagi bukak bile Internet lambat cam siputttt! Mmg menguji kesabaranlahh! :D

Hehe,, Okeylahh!
Bye2! Assalamualaikum! =))

Okey?

Background baru,, okey ke?? :O

#Especially You! Imahhh! Jawab jgn x jwb! :))
Yang len pun sesudi komennn... :D

Bye! Assalamualaikum! :)

Segmen: Lets Be Friend


Assalamualaikum! :) hehe,, skang aku nak join satu segmen! Setelah lame x join ape2.. haha,, K, malas nak membebel byk2! So, Lets Read! :D

Name paling FEMES ! : Ak La  *cara sebut > Aku La...
Umur ? : baru 16 Taunnnn! :D *Kite sameee!
5 perkara yg paling digemari.. : Online! Dengar Lagu! Makan! Tido! Read StoryBooks! ;P


Tagging2! xP

Sis Gucy !
Mizz Erma !
+ sorang lagi! hehe,, Sis Muja !

Cpt2,,! Tarikh Tamat 2 ari je lagiii! >17/03/2012<

Tanqu! :)
Assalamualaikum! Bye! :D

BOSAN T_T tpi HEPY? :/

Assalamualaikum! :) Wokeyhh2!! Skarang niyhh Cuti Skolah kannn? :D Mesti ramai blik KAMPUNG! xpun ramai yg lepak2 or gi mne2 ngan FAMILY or KAWAN kann? Hermm,, aku jgk x terkecuali.. Aku blik KAMPUNG! :) Jumpe SEPUPU! haha,, Tpi...... BOSAN.. :( Coz xgi mne2 pun,, Bosan sgt2lahh! Disebabkan bosan,, aku dgr lagu.. buat skit2 HomeWork yg aku bwk,, or tgk CD..! But aku tetap hepy.. coz dpt jumpe SEPUPU akuu! :D Haha,, Senget -,- Nevermind! Hermmm,,! But! Cuti panjang2 niyhh jglahh CIKGU nak bgi kite x ENJOY! Habes Berlambak dye kasik keje rumah! Adoi~! T_T Haha,, aku x siapkan lagi pun! Slalu buat keje LAST MINUTE! Aiseyhh~! Teruk arhh kau niyhh FADHI! nnti dahh x siap,, mula arhh nak kelam kabut lahh..! Nak menangis lahh! -,- Salah kau sendiri! hehe.. okey guys! Kat kg niyhh aku dok umah sepupu.. n kat sini, aku ade gak blaja ngan dye,, mak dye ajar.. kat sini aku tau lahh cmne jadual blaja dye.. simple je sbnrnye,, Pagi 2 jam, Malam 2 jam.. Habes! Haha.. tpi dye bdk Account,, aku bdk SCIENCE,, so aku kenelahh lagi byk mase study dri kann? hehe... Insyaallah aku try utk berubah! Doakan aku tau! :)

K lahh..! Stop sini dulu! Bye! Assalamualaikum! :)

p/s: Malam niyhh makcik aku nak blanje makan! Mwuahahahah..! xP

Menangis semahu-mahunyeee! ;')

Assalamualaikum :') Guys,, Just now aku nanges... sbb ape? Sbb,, aku ckp kat mak aku yg result Bio aku belum dpt, but mesti teruk... n then mak aku baru nak masok bilik terus x jadi n marah aku... mmg mak aku marah gile arhh,, tetibe tuhh ayah aku ckp yg result bio aku 42 markah.. aku cam,, ouhh x failed,, but mak aku marah2 gakk arhh... n then aku da x thn aku ckp lahh.. "Org bukan minat pun aliran sains niyhh! Aliran agame tuhh okeyyhh je!" Aku ingat mak aku akan pujok aku or nasihat aku slow2.. but mak aku lagi MARAH! Mak aku katelahh "Sbnrnye bukan along x minat! Tpi sbb along MALAS! Jgn nak buat alasanlahh x minat,, Bio tuhh paling senang antara Physics ngan Kimia,, sbb dye ingat name2 je,, X susah pun! Kamu je yg MALAS! Jgn nak buat ALASAN lahh! Umi dulu pun bukannye suke sains2 niyhh,, tpi sbb umi nak berjaya umi blajar jgk rajen2,,! Kalau betullah kamu suke aliran agame je,, xpe! Umi sokong! Kalau nak tukar skolah sempat lagi! Pikir betul2! Niyhh nak balek kampung bincang lahh dgn sofiah! Sblm niyhh dok sebuk dkt syaziera tukar kelas ke x..! Skarang niyhh pikir pulak soal kamu tuhh! Kalau dah TAK FAHAM mne nak MINAT BLAJA?! ALASAN semata2 je tuhh!
Aku yg dahh x thn,, terus blah masok bilik n then nanges gile2,,! :'| Aku BENGANG tpi SEDEYHH lebyhhhh lagiii!! Mungkin ape yg mak aku kate tuhh betul,, but kenapa smpai perlu MARAH2?! JERIT2?! Aku Sedeyhh sgttt! Bukannye aku jadi bolehh terima,, lagi xleh terima ade arhh! N then aku nanges smpai tertido.. tetibe tuhh da lame aku tido, aku terase ade tgn usap kepala aku,, aku terjaga but x bukak mata... rupe2nyee mak aku.. dye ckp2 n nasehat aku baek2.. dye minx maaf sbb Marah2 aku tadi... Hermm,, aku dgr tuhh aku nak nanges, but aku tahan.. :'|

Arghh! Entahlahh! Aku pun x tauuuuu! But aku ade terfikir gak ape yg mak aku kate,, "KALAU TAK FAHAM MANE NAK MINAT BLAJA" Hermm,, aku setuju ayat tuhh coz, KIMIA aku okeylahh jgk result dye even C pun,, n aku agak minat gak kat KIMIA niyhh coz aku agak FAHAM ape yg diajar..





Hermm,, entahlahh..
K, Bye.. Assalamualaikum :'|

Terokkkkk Terokkkk Terokkkkk !! :'0

(Gambar lame :3)

Assalamualaikum! :') Guys! Smalam aku baru abes Ujian! n Kertas pun byk da dpt ari niyhh! Erghh! Cekgu2 Form 4 niyhh cam nak bgi kitorang TERKEJUT ngan result kitorank cpt2 je,, -,- N Aku mmg TERKEJUT ngan result akuuuu! Not sbb BAGUZ or OKEYHHHH.. But coz TEROKKKKK! Feel Want To Cryyyy! :'( Physics aku FAILED! Mak aku mmg marah lahh! Wuarghhhh! Chemist aku ALHAMDULILLAH x FAILED,, but! tetap x baguz pun result dye.. :( Hermm,, Bio x dpt lagi.. But! Aku xkan terkejut kalau FAILED,, coz mmg aku x dpt jwb sgt pun Bio uhh! Soalan Subjektif ade tinggal kosong! Seumur hidup aku.. JARANG sgt aku tinggal kosong! But Naek Form 4 niyhh,, UJIAN YANG PERTAMA... BANYAK Subjek aku tinggal soalan dye bia kosong je!! Erghh~!! Rase nak MENJERITTTT!!!! Hermm,, Quran Sunnah pun aku rase aku x okey gak result dye,, coz ade tinggal kosong gakk. :'(

Actually aku x nak pun ALIRAN SAINS TULEN,, tah nape aku x minat SAINS2 niyhh,, *rase nak pecah kepala otak niyhh! Result Sains aku time Form 3 pun bukannye pernah dpt A.. Wak2 PMR tuhh je yg tetibe NASIB dpt A.. Aliran Agama aku x kesah coz aku mmg agak minat... tpi aku xnak ade aliran sains tulen niyhh.. Hermm,, but skolah aku tuhh ade Aliran Agame yg ngan Sains Tulen skali je.. so,, mmg xde harapan lahh kan nak tukar,, lebeyh2 lagi mcm mak ayah aku nak kasik je,, even kalau kasi punn,, kene tukar skolah laenn.. x nak aku! last2,, redha jelahh.. :3

Hermm,, nevermind lahh! Kene Study Smart n Study Hard sgt2 lahh lps niyhh.. memandangkan dah nmenye,, BUDAK SAINS TULEN :3

K Bye! Assalamualaikum! :/

Ergh! Terseksa Jiwa dan Raga :/

Assalamualaikum! :) Okeyh2! Story terus jelahh! :) Hari niyhhh HARI PERTAMA aku menjalani UJIAN! Hah?! Ujian apeee? :O Haha,, Ujian Bulanan lahh! hehe.. Dan..... Hari First dahh ade BIO ngan CHEMIST! Erghh! I Feel Likeee xO Tolongggg! haha,, Seriously Bio SOALAN dyeeee! MENYEKSA JIWA DAN RAGA niyhhh tauuu! Susahhhhhhh...!!! Aku da laa BIO x brape nak minat,, dah2 tuhh ape cekgu ajar x phm sgt... Cikgu tanye phm ke x? Angguk je la... Adoi~!! Tpi dlm kelas bolelahh FAHAM gak,, da smpai nak buat LATIHAN,, Aduhh~! Sikit pun aku x tau cmne nak jwbbbbb! Someone! HELP MEEEE! Jwb Ujian tadiii! Aduhh! Aku smpai ade tinggal kosong! Kalo ade yg jwb pun,, maen HENTAM jeee! Serious aku rase result aku TERUK! :'( Mak aku mesti MARAHHHH....... Sbb dye nak SEMUA SUBJEK A! Hermm,, Chemist pulak,, Alhamdulillah xde tinggal kosong.. :') Tpi x rase dpt A... Arhh! Bnde da lepas! Bialah! Esok ngan Lusa pulakk! Math! Add Math! Quran Sunnah! Sejarah! Physics! Syariah! n lagi satu aku x ingat pe... nway,, Sivik n Pj unn peksa gak! =='' Arhh! Lantaklahh! Hermm,, Sok punye subjek x study lagii! Da la EMPAT Subjek! Adoi~!! Ape nak jadi arhh kau niyhh FADHI =='''

Klahh~!! Bye! Assalamualaikum :'D

Is that really TRUE, that there is no "BESTFRIEND" in this WORLD? :'/

Assalamualaikum! Hermm,, Lame aku x post.... mesti PEMBACE SETIA blog akuuu niyhh sume dahh lariii...! Yelahh,,! bile bukak je blog niyhh,, xde pun story2 baru.. hehe,,! Sory lahh korank! Especially YOU! Imah! xP xde mood nak update lahh..! hehe,, Nway..! Now aku ade bnde yg nak diluahkan! Sape nak bace,, di-PERSILAKAN... sape x nak pun,, lagi BAGUZ! hehe,, xP Okeylahh!

Mcm korank nmpk tajuk entry niyhh,, Is that really true..? :'/ K,, Act aku terase ngan Iera,, (Bestfriend) aku,.. knpe? coz dye dah mcm jauh je dri aku,, Yes! Aku tau dah laen2 kelas,, mmglahh x alywaz dpt Berdua.. but.. Ergh! Aku x tau kenpa aku terase sgt ngan dye.. :'| Hermm,, Smalam, kitorang ade merentas desa... Wak2 nak jalan tok gi padang n nak lari dahh tuhh,, aku nak jalan ngan dye,, yg Farhanah niyhh mmg dari awl lgi dahh berdua ngan dye,, coz aku dtg lmbt.. so bile aku da smpai skolah uhh,, aku naklahh jln ngan iera.. so bile Farhanah tarik nak jln ngan dye,, aku katelahh.. " x boleh.! Aku nak jln ngan dye.." (smbil tarik iera uhh) n then fanah tacing,,, Hermm... Aku try la gakk panggil dye,, suh jln skali.. but dye x nak... yg Iera, beria2 sgt carik dye.. nak pujok dye.. smpai aku pun dye hampir2 nak marah.. Aku sedeyhh sgt.. :'( mmglahh,, aku x leh asyikk nak iera ngan aku je,, but aku da jarang sgt ngan dye,, memandangkan kelas pun dah laen2.. yg Farhanah tuhh.. dye ngan iera kelas dkt2 je,, so turun rehat slalu ngan iera, pegi kantin ngan iera,, hampir sumenye ngan ieralahh.. So, bile aku ade mase nak berdua ngan iera, aku naklahh amek peluang uhh... but farhanah mcm x kasik aku amek peluang tuhh... yg iera niyhh pulak,, mcm follow je dye.. Aku sedeyhh! :'| Seriously sedeyhh...! Lps abes merentas desa tuhh,, ade perjumpaan persatuan kejap,, aku un ajak lahh iera, *wak2 niyhh dye tgh bluetooth lagu dri Handset fanah,, Bile aku ajak dye,, dye kate x nak.. aku pujok gak,, dye kate malas,, n then bile dye tau fanah pun kene gi tempat same ngan aku gak,, dye kate " La, kau pun kene gi gak ke? Maksodnye aku kene ikot gak lahh niyhh,, Jomlahh!" Lps aku dgr dye ckp cmtuh,, terus aku maken terase,, n aku blah terus dari situ..! Aku rase nak nanges sgt2 je wak2 tuhh... tpi lpas tuhh dye x ikot punn fanah,, x tau ahh gi mne... aku pun da xde rase nak tanye.. Hermm..
Dulu2 bile aku still alwayz berdua ngan dye,, da mcm xlehh pisahh... bile gurau, or watever,, mmg byk kali gak lahh aku pukul dye,, hehe... but dye xdelahh hilang mood sgt,, dye still gelak2 n pukul aku blik.. but skarang,, dye da mcm berubah,, not like her before.. bile aku gurau pukul2 tuhh,, dye terus cam marah2,, hilang mood... aku rase... ergh! x taulahh..! She's like not iera yg dulu.. I miss Iera yg dulu... Miss sgt2..! :'(

Aku x puas hati sgt dgn FARHANAH! Dye buat aku maken BENCI kat dyeeeee!! Aku tau x baek,, but aku xlehh nak hilangkan perasaan BENCI ngan MARAH niyhh! She's Alwayz Buat aku Stress dgn SIKAP dye,,! dgn PERANGAI dyeeeee! Erghhhh! Aku try nak jdik kwn ngan dye,, nak jdik kwn mcm dgn yg laen,, but aku rase mcm x boleh..! Coz dye mcm x lehh nak accept aku as her freind.. and Now! She's Like Trying to RAMPAS BESTFRIEND akuuu! Aku sedeyhhh tau x?! Sedeyhhh sgtttt! Byk kali dye buat aku TERASE,, buat aku SAKET HATI,, EVERY TIME!! NON STOP! I HATE IT! dye kate konon aku, iera n aisyahh je kwn baek dye,, but ape yg jadik?! HAMPEH kau tauu! Kate kwn baek,,! But asal SELALU sgt BUAT aku TERASE?! Slalu sgt buat aku SEDEYH?! Slalu sgt buat aku MARAH?! Bile aku marah dye,, dye nak tacing lame2..! Bile dye marah aku,, xde pulak dye pikir perasaan aku?! S**t punye BDK! Erghh! Aku MENYAMPAH arhh ngan kauuuuu! Kau tauuu?! Tolonglahh jgn nak RAMPAS KWN akuuu! Aku x suke weyhh! Kau nak kwn, kwn je lahh..! But bile aku nak berdua ngan dye ke,, nak jln ngan dye ke,, nak duduk ngan dye ke,, jgnlahh kau x kasik...! Aku dah jarang sgt ngan iera weyhh.. Please weyhh... aku minx sgt.. tlglahh jgn buat aku mcm niyhh.. :'|

Ya Allah,, jgnlahh kau putuskan hubungan PERSAHABATAN antara aku dgn iera Ya Allah,, Kau berkatilah persahabatan kami ini Ya Allah.. Jgnlahh ade yg cube utk merosakkan persahabatan kami ini Ya Allah... Aku mohon kepadamu... Amin... :'|

Assalamualaikum... Bye...:'|