Pengakhiran seseorang

Assalamualaikum! :) Hari ni kita nak bercakap psl apa eh? Herm.... Psl ni lah "Allah tidak lihat bagaimana seseorang itu dahulu atau sekarang, tetapi Allah melihat bagaimana pengakhirannya" Hah! Mesti semua fahamkan? ^^

Herm, mmg betul. Tidak kisahlah siapa kita yg dahulu, jahat mana pun kita dulu, tapi kalau makin lama kita makin berubah menjadi baik, insyaAllah Allah akan mengampunkan kita dgn syarat kita bertaubat dan tidak mengulanginya lagi. Allahu... Kalau mcm tu gayanya mmg bagus. Tapi mcm mana pulak, kalau dulu mmg baik, but then lama-lama makin teruk. Di mana silapnya? Mungkin persekitaran, but still semuanya bermula dari diri sendiri jugak. Allah..  

Nak cerita yg aku ada seorang kwn ni... Dia dulu agak jahat jugaklah. Hahaha. Bukan jahat dari segi apa pun, tapi dia jenis yg kurang ajar sikit, keras kepala, hormat org yg lebih tua dri dia pun kurang n mmg suka gaduhlah jugak. Hahahaha. But then, sekarang ni... Sejak dia mula sambung belajar ke luar negara, aku tgk dia makin berubah. Makin more positive. Makin baiklah sng ckp. Aku tgk mmg aku rasa Alhamdulillah sgt-2. Ya Allah, beruntung sgt dia sbb dapat hidayah Allah dari cara yg baik.

Bila aku tgk perkembangan dia, aku rasa jeles. Dan rasa rendah diri sgt. (Sentap pun mungkin) Haha.. Sebab dia semakin berubah menjadi baik, tapi aku? Aku rasa teruk sgt. Bezanya aku dgn dia. Even dulu maybe aku baik, but then sekarang aku yg teruk. Even dulu dia teruk, but then sekarang dia lebih baik, dari aku. Aku tak kisah if she being more better, aku bersyukur sgt. But what i feel right now is aku takut kalau aku mati dalam su'ulkhotimah :'( Astaghfirullah.... Ampuni hamba-mu ini Ya Allah... 

Kawan. Aku bahagia utk kau. Alhamdulillah dgn apa yg kau punya dlm diri kau sekarang. Aku syg kau :') Doakan aku pun dpt berubah kembali ke arah yg lebih baik. Astaghfirullah...
Assalamualaikum... 

I'm back?

Assalamualaikum kawan-kawan. Ya Allah lamanya tak update blog. Kesian dkt korang-korang yg dtg usha blog ni, tapi takde post baru pun. I'm so sorry n really really sorry. Tak berniat pun nak abaikan blog ni tapi tulah... Bila dah mula sambung belajar, tak duduk rumah dah, makin susahlah nak update. Tapi kalau nak tu boleh je sbnrnya. Cuma herm... Kerajinan macam makin hilang. Idea nak tulis ada, but nak mula tulis tu mcm xnk gerak je tgn ni. Haha. Sorry korangggg. Minta maaf sangat-2. Herm... InsyaAllah blog ni akan hidup balik mcm dulu-2. Herm... Amin... Huhu.

Herm, byk bnda sbnrnya nak cerita. Nak tulis. But asyik tangguh je nak tulis tu... Terus hilang idea. Mood pun xde. Huhu. So, apa aku nak cerita sekarang? Haha. Entahlah. Act, mmg dah lama nak update blog ni but tak terbuat-buat je =='

Tapi aku gagahkan diri jugak update ni sbb entah knp mlm ni rasa lain mcm sikit. Bukan lain macam apa, just perasaan tu rasa... Herm... Rasa apa pun x tau... Tapi dia rasa nak bercerita dgn someone, nak kongsi, but x tau nak share apa dan dgn siapa. So dgn blog ni jelah aku lepaskan rasa ni. Even aku sendiri pun tak tau nak kongsi apa. Haha. I'm sorry. Mmg entri ni aku merepek-repek je kot. Byk bnda nak cerita but kita tulis dlm entri lainlah nnti ya? :')

Assalamualaikum :))