KILL ME HEAL ME (DAEBAK!!!!)

[MINTA MAAF ENTRY KOREA MENYIBUK KEJAP] 

Assalamualaikum everyone! :) Okay, kalau yg kaki layan drama korea of course dah tau kan cerita apa tu! (I know, cerita dah lama. Tp sbb aku baru je layan so nak jgk buat review. Hahahaha)
Kill Me Heal Me. (K-Drama)
Summary/Reviews:
A romantic comedy about a third-generation billionnaire with Dissociative Identity Disorder and a first-year Psychiatrist resident who treats him secretly.
Cha Do Hyun (Ji Sung) is the third generation of a chaebol family who suffers from multiple personality disorder after going through numerous life-threatening traumas. As he tries to get back on his life on the track with the help of a resident doctor, Oh Ri Jin (Hwang Jung Eum). The “seven people” whom he created in his body began their battle to be the final dictator that will have control over his life.
Meanwhile, Oh Ri On (Park Seo Joon) is Oh Ri Jin’s twin Brother who is a genius writer. He is determined to find out the secrets and stories of this third generation Chaebol, starts following him around to uncover them but unexpectedly forms an empathy for him instead.
Dah habis baca summary-nya? Haha, fahamlah kan! Seriously cerita ni, one of the daebaksssssss korean drama yg aku pernah tgk! Cerita ni absolutely korang kena tengok no matter what! (Haha, overr) Drama ni berjaya buat aku gelak mcm apa jeee, nangis feeling habiss, terkejut yg teramat, puas hati of courseeeee! Hahahahaha.

Lagi-2 ost drama niiii! Mmg kena habissss dgn cerita niii! TvT Mana tak lagi feelingnyaaaaaa! Hahahahaha
Layan banyak kali pun tak bosan aku rasa. Hahahaha! Sbb byk sgt karakter hero dlm cerita ni >< Semuanya berbeza n ada kisahnya yg tersendiri. I love itttt! Huhu. Haaaa, siapa yg nak layan bolehlah layan dkt sini KILL ME HEAL ME  . (Aku siap download lagiii! Hahahaha ;p)

Lastly, alhamdulillah because finally I got this one thing that I want! :) Masuk belajar nanti bolehlah gunaaaa! Thanks ayah n umi! :* Okay, bye! Assalamualaikum! ;)

K U C I N G ?

Assalamualaikum readers! Huhu. Here I'm writing again! Haha. But this entry is kind of a really long time punya throwback. >< So, what's wrong with kucing? Or cat? Or meow? Hahahaha. The fact that I'm an AILUROPHOBIA person's. Which means that I'm really really really scared of cats! Huarghhhhhhhhhh
Seriously! Only those yg takut kucing je yg faham apa yg aku rasaaaa T^T Benda bukan saja-saja gedik nak takut-2 dkt kucing yg memang antara makhluk Allah yg paling comel. Tp entahlah, keadaan tidak mengizinkan untuk diri ini berani dkt dgn kucing! Huhu (sad life). Even kucing tu kecik mana pun, jauh 1 meter pun dari kau, still hati kau akan rasa tak tenteram. Hahaha. Tapi tulah kan? Lagi takut lagilah kucing-kucing ni suka nak dekat. Lagi lari, lagi dia kejar T^T Cuak plus takutnya jgn ckplahhh! Mcm-2 aku bayang kalau kucing ada dkt dgn aku. Aku byg dia lompat atas akulahh, cakar akulahh, gigitlahhh. Hahahahaha (Padahal none of that terjadi dkt aku pun) Weird x'p Aku pun tak tau asal aku dok terbayang-2 mcm tu... Even kucing tu tgh tidur sekali pun, tp dia ada bwh kaki aku or berdekatan dgn aku, i will be really beware with it !

Kucing + Aku + Jerit + Lari + Menyorok mmg takkan terpisah. Hahahahaha. (Tapi skrg dah kurang sikitlah jerit-2 tu xp) Belum lagi kalau kawan-2 saje usikkkk! Part ni mmg aku bengang tahap erghhhhhh! Rasa nak tumbuk-2 je muka org yg tak faham bahasa yg aku ni takut kucingggg! Dahlah bila dkt dgn kucing mmg rasa mcm nak mati pun ya jugaklahhhh! Rasa jantung tu dup dap dup dap laju gilaaaa dgn sesak nafasnya lg. Haha (Overrrr. Tp ada betulnyaa) Its not like aku benci kucing or tak suka. It just that aku takut. Takut yg aku pun tak tau asal. Hahaha. (Harap memahami)
Btw, kucing ni binatang kesukaan nabi. Even haiwan lain pun nabi ajar untuk kita sayang. Tapi ada jgk manusia-2 yg tak taulah hati apa sanggup seksa kucing. Disepaknya, dicampaknya, disiat-siat kulitnya, dibunuh. Ya Allah... Kenapalah diorang sanggup buat mcm tu :/ Hina sgt ke haiwan tu? Apa yg teruk sgt pada kucing tu sampai kena seksa mcm tu sekali? Astaghfirullah....
Berbeza dgn AILUROPHILE persons! Mereka ni jenis yg suka kucing. Tu yg sampai beratur-2 kucing dkt rumah mereka-mereka ni! Huhu. (I have a lot of friends yg bela kucing banyak-2 sampai kalau pergi rumah diorang mmg tak tenteram hidup aku T.T)



Tapi.... ada one time tu.. aku pergi rumah makcik aku n dia ada bela kucing. Kucing dia serious comel sangattttttt! (Kucing mahal bukan kucing tempatan) Ada kucing besar, ada yg kecik. Serious aku rasa nak peganggg tapi aku takut. Tapi ada satu kucing tu , aku tgk adik aku pegang, dia rileks je. So aku pun memberanikanlah diri untuk memegangnya. Hahahahahahahahahahahahah ! Guess what?! I did it! Aku berjaya angkat kucing tuuuuu! ><



(Abaikan muka tah pape tu)
Mmg rasa happy sangatlah sbb berjaya jugak pegang n angkatttt! Huhuhu. Yg best partnya kucing ni bila aku pegang dia, boleh dia tidur! Hahahhaha (Kucing terlebih rajin nii ><) Rasalah badan n tulang diaaa. Wuuuuuu~ (n~n)



Ada lagi anak-beranak lain, tapi dok berlari tak duduk diam. Huhu.

Even adik aku yang kecik pun selamba je pegang x3

Haha. Balik tu mak aku kata yg semua tu bukan kucing tempatan. Tu yg dia jinak sikit. Kalau kucing tempatan garang lg. Hahhh amek kauu! Lps-2 tu aku ada gaklah cuba nak sentuh kucing-2 dkt hostel, n mmg aku cabut lari dululahhh! Sbb boleh tahan garanggg! Hahahahaha. So, ceritanya perasaan fear of cats tu masih ada dan tak taulah bila nak hilang. Tapi at least ada gaklah improvement kan? Hahahaha... Even jarang-2. Huhuhu.

Hope that aku and sesiapa lagi yang ada penyakit Ailurophobia ni boleh overcome our fear! Huhu. Mereka-mereka yang Ailurophile tu pulak jgnlah asyik dok sakat kami jeeee! Help us but don't make us scared! Huhu
Ada sesiapa lagi yg Ailurophobia? Taknak share cerita korang pulak? Huhu
Okay. Bye geng! Assalamualaikum! ;) 

Lepas gian. Haha

Assalamualaikum. Hye semua. Haha. Aku rasa hendak menulis. Tapi tak tahu apa yang hendak ditulis sebenarnya. Sekarang sudah pukul 2.20 am. Ada yg tak tidur lg ke selain aku? Haha, mesti ramai kan. Teenagers sekarang mmg majoritinya 'burung hantu' termasuklah aku. Mentang-mentang cuti, pergi belasah malam berjaga siang tidur. Apa nak jadi anak dara ni... Herm.... Kepala pun dah bengong tidur tak menentu. Haha. Maaf. Aku tak tau nak cerita pasal apa sbnrnya, tapi tangan ni gatal jugak rasa nak menaip. So, merepek jelah apa-apa. Hahahaha. Jgn marah yaaaaaa ;p

Btw, alang-alang dah menaip ni, kita sentuh sikitlah pasal jerebu yang semakin teruk sekarang ni... Almost semua sekolah dkt malaysia ni cuti. Hahaha. Sukalah bebudak sekolah sbb cuti nak dkt seminggu dah. (Tapi, even cuti pun ramai je yg sbnrnya keluar lepak jalan-2 dgn kwn ya dok?) So mcm takde function pun ya jgk bg cuti tu kan? Hahaha. Takdelah, at least keselamatan dan kesihatan para pelajar terjagalah jugak. Diorang nak keluar berjalan tu dah jadi tanggungjawab mereka sendirilah kan? Herm... 

Pelajar-pelajar Universiti/Kolej/Matriks jgnlah bersedih tak dpt cuti ya? Hahahaha. Masing-2 dah besar, pandai jaga diri dah TvT (Alhamdulillah aku tengah cuti sem) Even mereput je dkt rumah. Huhuhuhu.

Apa-apa punnnnn, kita doalah minta semoga semua yang tidak baik ni cepat berlalu pergi. Mungkin ni semua adalah peringatan dan ujian atau mungkin juga 'hukuman' untuk kita. Sedar-sedarlah dan jgn terlalu leka dgn dunia. "Peringatan untuk diri sendiri juga"...
Hahhh! Terlupa lagi satu perkara.... Nak tanya. Korang tgk blog aku yg dah rupa baru ni.. (Even takdelah unik mana pun... Haha ;p) Korang rasa nmpk mcm budak-2 tak? >p< Hahahahaha. Sbb aku rasa mcm blog ni tak nampak matang mana untuk aku. (N ia membuatkan aku nmpk aku ni tak cukup matang lg sbnrnya --) Huhuhuhu
Okay. Entri pendek untuk malam ini. Terima kasih. Assalamualaikum!

A NEW START? :)

Assalamualaikum! Bismillahhirrahmanirrahim! Lamanyaaaaaaaaaa aku biarkan blog ni terbiar! Sorry kawan-kawan! ==' Busy ada life. Hahahahaha, takdelah gurau je. Tapi mmg busy pun. Sejak dah masuk kolej dri asasi lagi mmg blog ni dah mula jarang sgt-2 diupdate. Sorry guysss. Herm! Nampak tak yang blog ni dah ber-design baruuu! Hahahahha. Yeayyyyy! Berjaya jgk edit blog ni bagi jadi hidup kembali . Hahahahahaha. (Even pemilihan colournya..... xp) Sokaylahhh! Haha.
 
Btw, alhamdulillah sekarang ni aku tgh cuti sem. Cuti sem apa? Cuti sem 1 degreee! Yeayyy! Hahahahha. Cepatnyaaaa masa berlalukannnnn! Asasi dah habisss. N now I'm on my journey of degree! Still di tempat yang sama; KOLEJ UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR :) Dalam bidang SARJANA MUDA QURAN SUNNAH DAN KOMUNIKASI. Alhamdulillah! Heeeeee. Rasa baru je habis orientasi. Tau-2 dah habis dah 1 sem! :') Herm, actly aku pun tak tau nak type apa lagi ni. So share gmbr jelah eh? Mana tau idea dtg! Hahahaha.
Hahahaha. Okayyy, ni gambar waktu orientasi awal masuk sem 1 hari tu. (Yg dpn tu roommate aku waktu asasi dri sem 1-3) Kitorg yang ex-2 asasi masuk intake kedua sebab waktu intake first masuk, kitorg tgh final exam sem last asasi. And that's even make us cuti sem 5 hari jeeeee tau takkkkkkk! Hahahahha. Sedih takk hidupppp x'D Tapi nak buat mcm manaaaa, still have to accept it! So, nak ceritanya waktu ni memang waktu yang terlalu stress untuk aku sampai rasa nak berhenti belajar je. Nak tau sbb apa? Haha, sbb aku mcm still tak bersedia nak belajar untuk peringkat yg lebih tinggi (Mana taknyaaaa, cuti sem pun 5 hari jeeeee -,-) Sbb lainnya pulak, waktu tu aku still tak dpt buat keputusan nak amek course apa sbnrnya. Sbb aku terlalu takut yg aku tak boleh bwk especially Bahasa Arab. Serious waktu tu aku rasa takut sgt sampai takde mood untuk sambung belajar or benda-benda lain. Aku konfius nak amek kos dakwah, quran sunnah or usuluddin. Ada banyak sbb yg membuatkan aku keliru. Dgn pinjaman pelajarannya, dgn perasaan takutnya, tak beraninya, tak bersedianya....

Herm... Last-2 aku dalam dilema antara nak amek kos dakwah or qs. But then aku pun buat keputusan amek qs. Tp nak kata takutnya aku waktu tu dgn ketidaksediaan aku ni, sampai waktu orientasi ada perjumpaan dgn ketua jabatan kos masing-2 yang dipilih. Kebetulan waktu tu gabung sekali dgn bdk-2 arab, bila dgr dyorg ckp arab, I'm more scared. Serious talk. Rasa nak pitam pun ya. Muka aku mmg pucat jelah aku rasa waktu tu. Can't even smile. Huarghhhhhh! Serious tak boleh lupa perasaan tu! Hahahaha. But then I'm thinking of to change to dakwah back. Why back? Sbb sbnrnya awal-2 mmg aku minx kos dakwah tp aku minx tukar ke qs. Haha, tp akhirnya aku tetap stay dgn qs. Dgn sokongan dan galakan dari umi, ayah dan kawan-kawan, I'm finally decided to stay with qs. So, here I'm now! Alhamdulillah dah berjaya habiskan 1 sem! :)
 Yg tdg biru dpn tu kakak faci group aku waktu orientasi! :)

They are all my orientasi's group members :) Beberapa ex-asasi and the others new diploma students at KUIS.

Hah! Another story! Nak tau takkkkkkkk, aku tak percaya yang aku akan dilantik sebagai naqibah untuk salah satu kumpulan usrah, Hahahahah T^T Mmg bagus, tapi aku rasa mcm tak layak jeeee. Hahahhaa, serious awkward waktu our first meet! Tapi apa-apa pun alhamdulillah sbb berjaya jgklah habiskan usrah untuk sem 1. Jumpa sem 2 nnti pulak *the same group :). Usrah ni ada untuk setiap pelajar sem 1-4 tak silap aku. And semua akan stay group yang sama dari sem 1-4. Haha, so ahli-ahli usrah aku have to bwk banyak bersabar untuk jumpa akk naqibah korg ni lg ya xp Ahli usrah aku ni ada yg sebaya tp most of them adalah setahun muda dri aku :)

 Waktu ni ziarah luaran, kitorg buat liqa' usrah skjp then jamuan mkn sikit-2 :) Gabung dgn group usrah kawan rapat aku. Huhuhuhu

Kawan rapat aku pun dilantik sebagai naqibah! Hahahaha ;)

So, now jom kita masuk ke cerita housemates or classmates aku? Hahahahha. Classmates dululah! So kami yg intake kedua ni most of us adalah ex-2 asasi. Jadi antara kami ni mmg dah kenal antara satu sama lainlah. Cuma adalah beberapa budak-2 baru. Kami ditepatkan dalam kelas BI02 1C. Dalam kelas ni ada lebih kurang 29 org pelajar, even pelajar dri Indonesia pun ada. Haha. Sbb most of us dah kenal-kenal jugaklah , so takdelah terlalu awkward sgt dgn dyorg. (And I'm trying to be an excellant student and gain my confident to success!) Sbb budak-budak dlm kelas tu semuanya pandai-2 n aku rasa rendah diriii. Huhuhuhu. Tp aku sendiri sedar, yg aku sebenanrnya boleh. Cuma tak rajin je. Hermmmm T^T Padan muka akulah kannn.


Banyak yang kitorg dah lalui sama-sama untuk sem ni! :) Macam-macam kenangan manis dan pahit yang dah berlaku. Tapi semua tu adalah pengalaman untuk kitorg dlm menuntut pelajaran, mencari ilmu! :) Antara pengalaman yang paling tak boleh aku lupa adalah waktu kitorg buka booth sempena minggu bahasa! Booth kitorg adalah booth negara FRANCE! ;D Even tak menang, tp still dpt saguhati tempat keempat! :) Maybe tak gempak, tapi kitorg still berbangga! Heeeeee








(The representative for our booth!)
Kitorang gabung dgn kelas budak BI02 1B n berjaya buat booth niii! Cewwahhh! Hahahaha. Alhamdulillah! ;)

N now kita pergi kepada cerita pasal my new housemates pulak k! Huhuhu (Skrg dah jd ex-roommateslah sbb dah habis sem 1 T^T) 



Okay! They are some of my housemates, sbb ada yg takde dlm gmbr jgk :3 Huhuhuhu. Kalau nk cerita psl awal-2 masuk rumah aku dulu P7-604-B, mmg panjanglah cerita dia. Dan mmg banyakkkkkkk sangat pengalaman yg kalau ingat balik mmg rasa nak gelak je. Sbb apaaaa, perangai tak matang x'D Hahahahahhaa. Apa-apa punnnn! Thanks guys for being a good housemates to meee! Sorry for all my fault and hope to see you guys again in the same houseee next sem! Hahahahaha ;p





And then finally we finished our final exam on 1/10/2015 and end of semester 1! ;D

Here's a more throwback ><




 Waktu ekstival 18 kuissss! Kawan sekolah lamaaa duluuuuu! ;DD

Finally this year my bestfriendddddd got what she wants! ;)






Waktu study week! Hahahahaha. Kebetulan cuti kena waktu raya hajiii! Mmg berjalanlah balik kg! ;p Tak study gueeeeee TvT Hahahahaha

Okay. Rasa mcm this is the longest entry i've ever wrote >< Hahahahahaha. Thanks for those yg baca sampai habis. And thanks jgk for those yg scroll je sampai bawah. Hahahahaha. Byeeeeee! Assalamualaikum! ;) Till we meet again!