GROUP ASSIGNMENT? DEMOSTRATION PRESENTATION?


Assalamualaikum! Wuhuuuu! Asg gua terlalu banyak ditambah-tambah lg dengan midterm yg tak habis-habis. Serious minggu keserabutan lah bagi aku. Tidur pun lewat gila, pukul 3 ke atas or tidur x lebih sejam then bangun balik siapkan asg. Huhu.

Kebanyakkannya asg grup, dan patutnya boleh siap awal tapi ada yg buat perangai so benda tu jadi last minit jgk siapnya... Entahlah, tak tau nak ckp apa... Herm.... Bila cerita psl grup asg mmg tak larilah dgn mcm-2 jenis perangai manusia yg segrup tu kan? Ada yg rajin, ada yg malas, ada yg berkira, ada yg ambil tak kisah, buat kerja sambil lewa, ada jgk yg semua bnda nak buat last minit, haihhh.... mcm-2 lagilah perangaikan! Penat mmg penat nak layan, tapi dah satu grup terpaksa jugaklah hadapkannnnn T^T Kadang tu bukan sbb asg sgt pun yg jd penat, tp sbb penat melayan emosi nak hadap manusia-2 yg tak semenggah perangainya ni hah. Ha ha ha ha

Tapi, yelah. Semua tu mengajar diri utk jadi lebih baik jgk dalam handle situasi dgn orang lain. Semoga dijauhkan daripada perkara-perkara tak baik.

Okay, sekarang ni tujuan post ni adalah untuk aku meminta cdgn dripada kawan-kawan blogger! I really need you guys punya helpsssssss! Minggu dpn aku akan ada demostration presentation utk asg individu Pengucapan Awam. Demostration presentation tu adalah mcm kita buat tutorial psl apa-2 je dan kita present dpn org. Kena sedia bahan and steplah utk bg org faham. Tapi skrg ni aku buntu tak tau nak buat tuto psl apa TvT Korang ada apa-apa cdgn yg best takkkkk? Nak buat tuto psl apa ehhhhh? Hukhukhuk. Tutorial blog tidak termasuk ya. Hahahahahaha.
PLEASE SHARE WITH ME YOUR IDEAS! T^T Help me juseyooooo! ><"

DIKIR BARAT ARAB xp

Assalamualaikum! :) Heeee, aku lama tak on sbb minggu lps tak balik rumah. Haha, duduk kuis pun malas nak bwk laptop kehulu-kehilir hanya sbb nak cari wifi nak update blog x3 So, kita pun bersabar jelah sampai balik rumah minggu seterusnya thats mean minggu ni! So, kenapa aku x balik rumah minggu lps pdhl setiap minggu balik, ini adalah kerana tak boleh balik! Ada program yg mmg diwajibkan join sbb ada markah participation. 20 markah tuuuu! Wuuuuu.

So, apakah programnya? Hahahahahahaha. Dia program sempena minggu bahasa, so banyaklah aktiviti. Tapi utk kitorg bdk degree, we have to buat DIKIR BARAT ARAB okay. DIKIR BARAT! Hahahahahahahaha. Kau bayangkan apa aku rasa? Dikir barat?! Tak pernah-2 aku berdikir, nak kena berdikir pulak? Dalam bahasa arab pulak tu yg lagi takleh blah! Hahahahahha. Dahlah tu, tau seminggu sblm pertandingan! Kau rasaaaaaaaaa? xD At the same time asg pun byk nak kena siapkan so mmg agak rushing n kelam-kabut jugaklah nak pilih lagu, rentak, ketua nyanyi and gaya bagai. Kitorg mmg buat apa yg mampu jelah. Alhamdulillah even tak gempak, tapi sempatlah berlatih beberapa kali. Huhu. Mula-2 kami nak present as our class je, but then ada kelas lain yg minx nak combine. So, bercampurlah kami dua kelas jadi satu. Ramai sikitlah jadinya, okaylah kan. At least dgr sikit bunyi suara tu kuat. Segan pun takdelah segan sgt sbb ramai-ramai. (Dikir barat lelaki dan perempuan diasingkan ^^)

Video aku tak dapat nak tunjuk sbb agak kurang sesuai untuk ditunjuk ke khalayak ramai so dilihat kami-kami yang join sahaja :) Tapi gambar of course lah kena ada kannnn! Hahahaha ;)
Group 2B dan 2C :)



 Lelaki dan perempuan 2C :D


 Antara para peserta yang join. Pertandingan lawan setiap kelas setiap kos bawah Jabatan Akademi Islam x3






Hehehehehe. Itulah sebahagiannya yg ada :D Kitorg yg perempuan 2C buat tema biru. Dan at the same time tak sangka jgk yg bdk lelaki 2C ada jgk yg pakai baju biru. Mcm matching pulak jadinya. Hahahaha. Lps habis program of courselah bergambarkan! Even tak menang, tapi ini adalah satu pengalaman yg kitorg dapat di alam universiti! Yeayyyyy! Hahahaha \vv.vv/
That's all maybe! Assalamualaikum! ;)

FOLLOWERS WIDGET DAH OKAYYYYYY!

Assalamualaikum guyssssss! Setelah lebih kurang dua minggu aku langsung x usha blog ni, maka kerinduan itu amatlah dirasaiiiii! Hahahahaha. Rasa mcm banyak benda n story-2 dari blogger lain yg aku dah ketinggalan je! Ramai jugak yg BW ke blog aku ni even aku x bls-2 BW dyorg or tak update apa-2 entry. Sorry kengkawan! Serious skrg ni mmg tgh hectic week! Asg banyakkkkkk sangat nak kena submit tak termasuk exam lagi! Huhuhuhu. Mahu pecah kepala otak niiiii! Tapi tulah cabaran as pelajar! Fighting!

Btw, I'm overly excited sebab akhirnyaaaaaaaaaa aku jumpa juga tutorial yg boleh meng-kembalikan widget followerskuuuuuuu! Alhamdulillah sangattt-sangattttt! Thanks to Tomodachi sbb bg suggestion tutorial! Thank you so much dear! Reallyyyy apprieciate it! LOVE AND HUGS XOXO :* Huhuhuhuhu. Happy sgt niiiii! ><

Thanks to the BudakVanilla jugak for the tutorial! It really help us yg kebuntuan mencari jalan penyelesaian kepada masalah widget followers ni! Siapa yg tak jumpa jalan lagi tu bolehlah try tutorial ni
http://budaksukavanilla.blogspot.com/2016/01/tutorial-how-to-disable-country.html 
InsyaAllah boleh! :)

Banyak cerita nak cerita niiiiiii! Kita update satu-satu k! ><
Okay bye! Assalamualaikum! :D

BLOG AWARD 2016 BY HANNAH ! :)

Assalamualaikum!

Jom join ramai-ramai! Support blogger ni ;) Btw, syarat dia simple je! Tak susah pun! 

Tag: Sis Ros and Fieyqa and Aqilah ;)

Tarikh tutup : 16.1.2016 -  24.1.2015

Thank you! ;)

HURT


















I'm really hurt, my friends.

REDHA

Assalamualaikum! Aku perasan sekarang ni semua pelajar U mcm tgh musim exammmm! Ramai yg tgh final eh? Tapi aku baru nak midterm. Hoho. *KUIS masuk lambat sikit* Mesti semua tengah sibuk study kannnn! Chaiyok chaiyok! Fighting kawan-kawan! >< Bittaufiq wannajah semuaaa, jgn putus asaaaa! Masih ada masa selagi tak masuk dewan exam tu! InsyAllah! ;)

Btw, yg aku pulak ni. Even baru midterm. Tapi busy dia mmg teramatlah! Sbb assignment yg nak kena submit, masyaAllah banyaknyaaaa! Dgn nak study lagi. Allah... Tapi, kita cuba untuk semangat dan think positive! InsyaAllah semua ni Allah beri sbb dia tau hambanya boleh lalui ! ^^

Ujiankan tanda Allah sayang, tanda dia masih pedulikan kita! Tak suka ke? :D Mmg susah, dah namanya ujian dan cabaran as a student, tp rasa-rasa hidup ni akan ceria ke kalau xde ujian yg nak mewarnai hidup kita? ;) Iman manusia turun naik, ujian untuk mentarbiah diri, jadi kuat tidak mudah mengalah! Be tough kawan-kawan! Kadang ujian dan cabaran yg Allah beri adalah untuk ajar kita sesuatu yang baru dan dijadikan sebagai pengalaman di masa hadapan! InsyaAllah, kita tak rugi ><

Nak share satu lagu nasyid ni! Mmg kena sgtlah dgn mereka-mereka (termasuk aku TvT) yg rasa lemah dgn ujian, atau tak kuat or apa-apa yg buat mood down lah kan !
Redha dgn ujian yg dihadapi. Allah tahu kemampuan hamba-hambanya. Jgn lemah, jgn rebah. Bangkit melawan nafsu. Satu jihad yang besar! :)
Assalamualaikum!

FRIENDSHIP

Assalamualaikum.

Always have sense as a friend.

Don't only think of yourself.

Don't be too selfish.

Care for your friends too.

You give a little, then you deserve a little.

DON'T BE ANGRY IF PEOPLE TREAT YOU THE SAME.

What you give, you get back.

Don't ask for many things when you can't even give much.

Remind yourself that we cannot live alone in this world.

Don't be so stupid.

PLEASE WAKE UP MY DEAR FRIEND!

People looks at you.

Be friend with you.

Trust you.

Nice to you.

Treat you better.

But then you?

What did you do?

Did you try to be nice?

Did you even care?

What is your problem actly?

Don't expect big and great things from others when you don't even have sense as a friend.

Don't ever only think that you have done good enough.

HAHA. What a funny story to laugh at.
Let people loves you, because of your specialness and not only because of what others can also give and get.
Be patient and pray. Amin... 

Always say sorry my dear friend :')

NEW YEAR GIVEAWAY 2016 BY IZYAN ATHIRAH ^^

Assalamualaikum :)


Klik Sini Untuk Join
GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6 / 1 / 2016 - 6 / 2 / 2016


NOTA TAMBAHAN :-
-HADIAH ADALAH RAHSIA (5 HADIAH YANG BERLAINAN) YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA 5 PESERTA YANG BERTUAH.
-PEMILIHAN PEMENANG MENGGUNAKAN KAEDAH RANDOM.ORG SAHAJA.

-KURANG DARIPADA 20 PESERTA YAN AKAN MASUKKAN DALAM BLOGLIST SELAMA SATU BULAN DARI
 (9 / 2 / 16 - 9 / 3 / 16)


PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 8 / 2 / 2016 (ISNIN)

Btw, sanah helwah sis yan! Dah wish dkt entri sis yan tapi takpe, kita wish sekali lagi! Semoga menjadi anak yang baik dan hidup diberkati Allah SWT. Semoga terus berkecimpung dlm dunia blogging dan insyaAllah mana tau suatu hari nanti boleh jadi blogger gempak! *Even, skrg pun dah gempak! Hoho* Bertambah umur maka pendeklah umur kita sebenarnya. Jadi gunakan nikmat umur yg diberi dgn sebaiknya :) Stay cool stay awesome sis yan! Fi hifzillah ^^

JOM JOIN SEMUA! :D

Segmen Awak Orang Mana?

Assalamualaikum! Mcm best je kan segmen sis Rrai ni! So, jomlah kita join ramai-ramai! Dahlah simple, dpt banner pulak tu setiap orang! :D

Warna banner: Hitam Putih ^^

So, saya lahir di Kuala Terengganu. Tapi stay di Bangi, Selangor. Jadi mana satu asalnya? Hahahahaha. Blogger dri Selangor lah kot aku x3 Kalau dekat Terengganu, orang semua taulah kannnn. Famous dgn keropok lekorrrrr! Yeahhhh! Hahahahaha. Sedapppppppppp! xp

Tapi kalau dkt Bangi, apa yg famousnya? Hahahaha. Bangi Bandar Ilmu lah kot x3 Idk!

Itu jelah! Kang lebih-lebih, merepek entah kemana! Hukhuk! >< Annyeonggg~ Assalamualaikum! :)

2016 featuring 20 ^^

Assalamualaikum! First of all, aku nak minta maaf bg sesiapa yg ada tinggalkan komen dkt entry IDK aku baru ni. Aku mmg nak publish komen, tapi tertekan delete. Ya Allah, terkejut beruk kauuuu. Cuba jugaklah cari cara nak kembalikan balik, tapi hanya tinggal harapan. Minta maaf kawan-kawannnnn TTTTT^TTTTT *Apa nak jadi dgn aku niiiiii* Kalau rasa nak komen balik, bolehlah. Huhuhuhu

Btw, masuknya 2016 bermakna umur aku secara unoficially-nya 20 tahunnnnn! :O *Even baru cukup 19 tahunnnn!* Huhuhuhu, habis dah zaman muda org kata. Takde dah zaman TEEN dkt blkg xD Dah tiba masanya utk lebih lebih lebih serious x3 Hukhuk... Setiap kali umur bertambah, mmg sendiri tak percayalah kan? Haha. Tapi makin bertambahnya umur bermakna makin dktlah kita kepada kematian. Allahhuakbar... Cukup-cukuplah main-main Fadh. Sedar sikit diri tu dah 20. Haha. Aku pun anak sulung. Mmg kena berjaya! Harapan mak ayah tinggi :') Banyak benda serius nak kena fikir dah ni. Hoho. *Soal jodoh boleh risau dah ke? ><* Lol! Gatal sgt nak kahwin! Hehehehehehehe

Tapi, siang tadi pergi date dgn umi kjp. Aku pun memberanikan dirilah cerita psl someone yg aku minat. HAHAHAHAHAHAHA TERLEPAS SUDAHHHHH (//><//) Orangnya manis, and yes even skjp je aku tau pasal dia, aku tak tau asal aku suka tgk dia or suka dia? Hahahahahha. I love his smile kot xDDDD Ya Allah, malunyaaaaaaa! Hahahahahha. Tapi yg buat knp aku berani nak story dkt mak aku tu.... sebab..... bdk lelaki tu dah nak bertunangggggggg!!!! Huarghhhhhhh! Patah hati kuuuuuuuuuuu. Hahahahhahahahah. *Jujur, rasa nak menangis jgklah bila dpt tau* Tapi..... kalau dah bkn jodoh kita. Iskk.. iskkk.... Entah dkt manalah jodoh aku... tgh buat apa skrg ni... Hahahahahahaha. 
Jodoh pertemuan. Ajal maut semua tu rahsia tuhan. Jodoh atau ajal dulu yang sampai? :')
Tapi takpelah... Kita redha jelah kan. Doa yg terbaik utk org, insyaAllah malaikat doakan kita juga :') Hikhikk.... Ubah diri jadi baik, jaga akhlak, insyaAllah Allah akan dtgkan yg baik utk kita! Aminnnnn! :) Kadang tak semua benda yg kita rasa baik utk kita tu, mmg yg terbaik. Perancangan Allah itu lebih hebat. Percaya pada qada' dan qadarnya! :) Even sblm kita lahir lagi, Allah dah tulis tentang REZEKI, JODOH DAN AJAL kita. Jadi, buat apa kita nak risau-2 sgt sampai benda lain terabai kan? ^^

Siapa yang geng 20 tahun sekali dgn aku, selamat memasuki alam dewasalah kita yaaaa kawan-kawannnn! :D Alhamdulillah! Btw, lg satu benda nak jujur. Aku tak berapa suka sbnrnya suasana entri dan mood berblogging aku baru-baru ni. Yelah, mood dia down jeeee sbb masalah yg susah nak jumpa jalan penyelesaiannya.. Aku pun dah buntu. Serious, hilang rasa nak berblogging dgn hati berbunga-bunga excited mcm dulu-dulu. Sbb sakit mata tgk dkt blog ni ada bnda basic yg tak berapa nak perfect. Hahahaha. Tapi aku cuba jugak utk tidak menenggelamkan mood happy dkt blog aku ni. Hahahahahha. Sbb tu terpostnya entri baru ni! Kita naikkan balik mood ceria dkt blog niii yaaaaaaa! CUBA UNTUK POSITIVE FADHI. SETIAP MASALAH ADA JALAN PENYELESAIANNYA, CEPAT ATAU LAMBAT JE MASA NAK JUMPANYA. InsyaAllah ^^ Assalamualaikum! :D

IDK

Assalamualaikum. Terima kasih kepada semua blogger yg sudi dtg komen dkt entri aku yg lepas. Huhu.... Yg memberi semangat dan cdgn TvT Thank you so much. Aku cuba utk bersabar mencari jalan penyelesaiannya. Alhamdulillah kotak komen aku dah okay balik. Mungkin sbb aku tgh serabut, tu yg mcm haru-biru sikit blog ni jadinya. Isk.. isk... Cuma tu jelah. Widget followers aku. Tak taulah apa masalah dia. Sampai aku rasa sakit hati pun ya jgk. SERIOUS. Aku cubalah search mcm-2 tuto. Semua tak jadi. Then baru-2 ni aku jumpa dua tuto yg kena cek dkt google friend connect. But then, bila aku nak bukak dia keluar mcm ni 
Apaaaaa masalahhhhh dia ehhhhhhh! Kalau mcm tu, mcm mana nak betul bendanyaaa... Ya Allah... Geramnyaaaaaaa!

Dkt tempat edit, keluar je pulak :'(
Betul-2 menguji kesabaran...

Btw, its 2016 now! Alhamdulillah masih dipanjangkan umur oleh Allah SWT... Hope this year start with a good things for you guys, eventhough my start is not that good T^T Huhuhuhu..... Sekarang mmg fikiran tengah penuh dgn assignment dan midterm je! Perit jugak, tp mmg one of student-must-feel lah kan? Hahahahaha... Cuma yg aku ni, bertambah-tambah peritnya sbb blog ni pun problah. Tu yg stressnya melebih-lebih. Astaghfirullah...
Be tough ya everyone TvT
Assalamualaikum.... 

ASAL DGN BLOG AKU NI. TAK TAU APA NAK JADI DAH :'(((((

ASSALAMUALAIKUM. YA ALLAH. STRESSSNYAAAAAAA. ASAL DGN BLOG AKU NI? TIBA-TIBA BANYAK PULAK PROBLEM DIA NAK JADI. MULA-2 WIDGET FOLLOWER TU PROBLEM. DAH TU SKRG NI KOTAK KOMEN AKU PULAK ENTAH APA MASALAH DIA TETIBA BUAT HAL. WEH RASA NAK NANGIS MCM NIIII. DAHLAH BLOG NI AKU SYG. DKT LIMA TAHUN GUNA. TIBA-TIBA PULAK ADA MASALAH. NAK BETULKAN SENDIRI AKU BUKAN PANDAI SANGATTTTT :'(((((( YA ALLAH.... SEDIHNYAAAAAAAA.

SAMPAI AKU TERFIKIR NAK BUAT BLOG BARU JE. T^T DUGAAN APAKAH INI. YA ALLAH..... TAK SANGGUP.... SAYANG DGN CERITA-CERITA YG AKU DAH POST. DGN FOLLOWERS-2 YG DAH FOLLOW BLOG AKU. KWN-2 YG AKU DAH KENAL. YA ALLAH... SEDIHNYAAAAA T^T TAK TERKATA WEH. STRESSS AKU JADINYA. 

SERIOUSLY NOT IN A GOOD MOOD. :'((((( HILANG MOOD NAK BERBLOGGING. NAK FOKUS PUN, TGH MIDTERM. AKU STRESSSSSSS TTTTTT^TTTTTT

AKU BUNTU!!!