Indescribable feelings...

Assalamualaikum.

Kuis takde air.
So kita balik rumah.

Final exam next week.
So tolonglah study.

Hati rasa sayu.
Tak tahu kenapa.

Rasa nak menangis.
Tapi tahan je.

Kenapa diberi rasa ini.
Kalau bukan untuk apa-apa tujuan.

Masih rasa belum masanya.
Tapi hati menginginkannya.

Lemahnya perasaan.
Keliru hakikat atau nafsu.

Sedih.
Tolonglah...

Penat.
Sakit...

Benda tak besar.
Tapi kacau fikiran.

Hidup jadi tak tenang.
Benci arh...
Apa benda semua ni.
Tak boleh ke hilang dari fikiran dan hidup aku.

Mcm mana nak hilangkan.
Please, its not even time yet.

Insecure dengan hidup orang lain.
Bukan tak bersyukur.

Jealous.
Bukan minta dirosakkan sesuatu itu.

Aku tak tahan.
Mungkin mampu tapi :'(

Serabut dengan perasaan macam ni.
Nak move on.

Dah cuba.
Tapi jatuh balik.

Perlu sokongan.
Tapi kenapa diri masih lemah.

Allahu...
Aku sedih dan sedih...

:'(

Nak cerita panjang.
Tapi tak tau nak cerita macam mana.
Nak buat ayat mcm mana.
Hm..

Dahlah.
Pergi study!

After a very longgggggg unofficially hiatus!

*Maaf, makin gemuk T^T*

Assalamualaikum peeps! Oh mannn! Lama betul tak update bloggggg! >< Busy dgn reality punya life sampai this blogging life terabai T^T Sedihnya blog ni lama tak berupdate. Last update sebelum masuk sem 3 dulu. Dan skrg ni aku dah nak final sem 3. Bygkan berapa lama aku biarkan blog ni tak tertengok. Hukhuk. Serious, bukak pun jrg-2 dah T^T Hermmmmm... Nak bercerita, tapi tgn ni tak rajin nak menaip. Nak post, tapi idea kdg tak keluar. Nak update, tapi masa selalu tak mengizinkan. Alhamdulillah akhirnya diberi keizinan jugak rasa nak update blog, nak tgk blog ni. Huhu.

Sem 3 aku kali ni seriously quite a hectic sem. Sangat busy dgn asg semuanya mcm tak menyempat nak siapkan. Like everything nak at the same time, no gap. Everytime, everyday, everyweek mesti ada je asg nak kena submit. Dgn midterm lagi. Ya Allah... seriously sem 1 sem 2 dulu takdelah sebusy sem 3 ni. Kelas pun berapa byk kelas ganti nak kena buat sbb byk kelas tertangguh. Siang mlm kelas... Hmmm...
Memanglah, makin naik sem makin pack jadualnya, makin tough subjeknya, makin mendalam pembelajarannya, makin berat workloadnya.. Allahu... Berapa kali stress, berapa kali rasa nak menangis, berapa kali rasa nak give up. Tp alhamdulillah Allah masih memberi kekuatan untuk hadapi semua tu. "Allah takkan uji hambanya melainkan kerana dia mampu" InsyaAllah... Nak dibandingkan ujian belajar kita skrg dgn ulama'-ulama', para sahabat dulu, lebih susah lagi mereka, lebih mencabar lagi ujian mereka. Jadi, apalah salahnya kalau kita bersabar dgn sikit ujian ni dan bersyukur kerana Allah masih pedulikan kita. Dia nak uji tahap keimanan kita, Dia nak kita ingat kepada dia. :( Mungkin kita ada merungut dalam kita tak sedar, tapi itulah sifat manusia. Pelupa. Bersyukur bila diberi nikmat, tetapi merungut, tak redha bila ditimpa ujian. Sedangkan setiap ujian, cabaran, nikmat yang diberi Allah itu mmg ada hikmah disebaliknya. Tinggal kita redha dan ikhtiar jalan yg terbaik serta mencari hikmah disebaliknya. :) InsyaAllah....

Byk je benda yg terjadi waktu sem 3 ni. N mmg ada benda aku nak cerita dkt blog ni pun. Tp asyik terbantut je. Haha... InsyaAllah akan diceritakan jugak nanti! Mesti! InsyaAllah ;) Stop dulu! Assalamualaikum!