Jatuh

Assalamualaikum. Aku sedih. Aku takut. Aku rasa down. Rasa nak give up. Rasa sakit. Bersalah. Tapi apa aku boleh buat? Semuanya rasa macam dah terlambat. I've nothing to do anymore. Apa patut aku buat? Aku rasa lemah.  Aku mula rasa semakin benci dgn diri aku. Semuanya macam tak kena. Rasa semuanya hampir berkecai. Lemah tak berdaya. Emosi aku tak menentu. Mental aku penat. Fizikal aku lemah. 

Aku rasa kecil. Aku rasa malu. Aku rasa nak lenyap. Hilang dari semua ni. Tapi tu hanyalah buat aku nampak macam melarikan diri. Tapi aku tak sekuat yg disangka :'( Feel like no use to others. There's no use to say anything anymore. No one would hear me anymore. I'm nothing to them. I'm nothing. Hanyalah penyibuk dlm hidup org lain. Sometimes I feel like want to die. But what can I do. Pahala aku bukannya banyak. Dosa? Bergunung. Ya Allah :'( I need support to be strong. But I don't know where can I get it. Because everything started because of me. Aku punca segala-galanya. Jatuhnya aku sekarang, boleh ke bangkit semula? Aku tak tau. Aku takut. Rasa tersisih. Malu. Rendah diri serendah-rendahnya. Aku gagal. Aku bukan seorang yg berjaya. Aku lemah. Padan muka aku. Haha. 

Rasa nak menangis. Tapi air mata tak boleh nak keluar dah. Sebab banyak kali sgt dah aku menangis. Aku sedih tapi tak dapat nak menangis lagi. Aku sedih. Sedih sgt. Life aku rasa teruk. Teruk sgt. Semua benda, semua org. Aku tak okay. Aku jadi teruk. I'm suck! Hate myself even more. No one even care. Even the one that I love :') I don't know. What will happen after this? 
Sorry sebab merepek panjang sgt. Haha. 
Assalamualaikum. 

2 comments:

  1. be strong dear.. whatever it is, Allah sentiasa ada untuk kita. sis pun prnh jatuh sejatuh2nya, tapi alhamdullilla..walaupun semua tu ambil masa yg pnjang, jgn henti doa, jgn hnti usaha :)

    ReplyDelete